Ondernemersdromen

MANAGEMENT BUY-IN

Ben jij een ervaren manager, ondernemer of investeerder? En droom je ervan om een eigen bedrijf te leiden? Dan is een management buy-in een interessante oplossing. Bij een management buy-in (MBI) neem je als externe koper een bestaand bedrijf over - geheel of gedeeltelijk.

DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN MANAGEMENT BUY-IN

Deze vorm van bedrijfsovername kent verschillende voordelen. Op een rijtje:

  • Een externe manager brengt een frisse wind met zich mee. Nieuwe ideeën, ervaringen, relaties en expertises. 
  • Voor de verkoper biedt een MBI de mogelijkheid om financiële middelen te ontvangen en tegelijkertijd het bedrijf in goede handen achter te laten.
  • Voor jou zijn er minder risico’s. Het bedrijf staat al en hoeft niet van de grond af opgebouwd te worden. Er is al naam gemaakt. En er zijn al klanten, producten en leveranciers. 

Maar er zijn ook nadelen. Zo ken jij, als externe manager, het bedrijf en haar cultuur (nog) niet - waar dat bij een management buy-out wel het geval is. Blijkt het geen match? Dan kan dat tot conflicten leiden. Daarnaast breng jij veranderingen met je mee voor het personeel. En dus onrust. En ook: een goede manager is niet direct een goede ondernemer. Dat maakt een management buy-in risicovoller dan bijvoorbeeld een overname door een ander bedrijf.

GEEN OPVOLGERS BINNEN HET EIGEN BEDRIJF

Familiebedrijf Eper Stoom- en Wasserij kon geen opvolgers vinden binnen de eigen familie. Daarom namen derden een meerderheidsparticipatie. Raeth begeleidde de koper bij de structurering van de transactie en bij het aantrekken van de overnamefinanciering.

Familie Eper
Eper Stoom- en Wasserij

     Oprecht geïnteresseerd

     Volledig onafhankelijk

      Oplossingen op maat

Meer dan 100 jaar ervaring

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

Je hebt een idee voor de korte termijn, maar wat zijn je dromen voor de lange termijn? Dáár zijn wij nou benieuwd naar. Om tot de ideale oplossing te komen, kijken wij naar het totale plaatje. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Of word je liever teruggebeld?

Van a tot z ontzorgd

Management buy-in, wij regelen het

Ben jij klaar voor jouw volgende stap? Wij helpen jouw ondernemersdroom waar te maken. Dat begint met een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek willen we kennismaken. Het hebben over jou en jouw (toekomstige) bedrijf. Wat zijn je plannen? Je doelen? Je dromen? Omdat de klik tussen jou en het bedrijf zo belangrijk is, nemen we de tijd een goed zoekprofiel samen te stellen. 

Vervolgens benaderen we interessante bedrijven en bedenken we een financieel plan. Externe managers hebben niet altijd het eigen vermogen om een bedrijf in één keer over te nemen. Hier komt externe financiering om de hoek kijken. Of blijkt een langere afbetalingsperiode de oplossing. Dankzij onze expertise en ons netwerk, kunnen we jou van a tot z ontzorgen. We nemen de stress uit het traject en zorgen dat het hele proces op rolletjes verloopt.

 

Partners

Wij hebben verschillende partners. Zoals Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. En BOBB, belangenbehartiger van aangesloten overnameadviseurs.

Naar boven