Interne koper op het oog?

MANAGEMENT BUY-OUT

Wil je jouw bedrijf verkopen, dan heb je een geschikte koper nodig. Maar waar vind je die? Er zijn verschillende manieren. Zo kun je op zoek gaan naar een externe koper. Iemand van buitenaf dus. Maar ook naar één of meerdere interne kandidaten. Bij een management buy-out (MBO) wordt jouw bedrijf gekocht door eigen personeel, de directie bijvoorbeeld of het managementteam.

DE VOOR- EN NADELEN VAN MANAGEMENT BUY-OUT

Het voordeel van een management buy-out is dat de koper het bedrijf van binnenuit kent. Dit betekent continuïteit. Én rust. Er verandert namelijk weinig voor jouw personeel. En daarbij: jij kent de kwaliteiten van de koper. Dat vergemakkelijkt het verkooptraject. Uitgebreid kennismaken en aftasten is niet meer nodig. 

Het nadeel van een management buy-out? Het levert vaak minder op. Er is geen markttoets om het maximale op te halen. En het management heeft vaak niet de financiële middelen om jouw bedrijf in één keer te kopen. Hier komt externe financiering om de hoek kijken. Of blijkt een langere afbetalingsperiode de oplossing. 

ZE HEBBEN DE ALLERBESTE DEAL VOOR ONS GEREALISEERD

Raeth heeft ons van A tot Z begeleid in dit traject. Ze begrepen de emoties die er voor ons bij kwamen kijken heel goed. Het voelt toch een beetje als het verkopen van ‘ons kindje’. 

Göran Frankler
PeeWee

     Oprecht geïnteresseerd

     Volledig onafhankelijk

      Oplossingen op maat

Meer dan 100 jaar ervaring

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

Je hebt een idee voor de korte termijn, maar wat zijn je dromen voor de lange termijn? Dáár zijn wij nou benieuwd naar. Om tot de ideale oplossing te komen, kijken wij naar het totale plaatje. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Of word je liever teruggebeld?

Van a tot z ontzorgd

Management buy-out, wij regelen het

Tijdens een management buy-out kunnen wij zowel de verkoper als de kopers vertegenwoordigen. Dat begint met een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek willen we kennismaken. Het hebben over jou en jouw (toekomstige) bedrijf. Maar ook over jouw verwachtingen en toekomstdromen. Die zouden zomaar eens van invloed kunnen zijn op het plan van aanpak. Gaan we samenwerken? Dan begeleiden we je door het (ver)kooptraject. Stap voor stap.

Te beginnen met een waardebepaling. Wat is jouw bedrijf waard? Of wanneer je de kopende partij bent: wat is jouw eigen vermogen en wat zijn de financieringsopties? Ook brengen we de gehele business in kaart: hoe staat het bedrijf ervoor? Wat zijn kansen en zwakten? Daarna volgen de onderhandelingen en het tekenen van de intentieverklaring. We bereiden je voor op het due diligence onderzoek en tot slot volgt de transactie. Omdat koper en verkoper vaak al jaren verbonden zijn - of zelfs familie, is een management buy-out een gevoelige aangelegenheid. Wij zorgen ervoor dat zakelijke en emotionele zaken gedurende het verkooptraject gescheiden blijven. Essentieel, voor het beste resultaat.

Partners

Wij hebben verschillende partners. Zoals Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. En BOBB, belangenbehartiger van aangesloten overnameadviseurs.

Naar boven