Een tweestapsraket

PRE-EXIT

Overweeg je jouw bedrijf te verkopen, maar hoeft dat niet van de één op de andere dag? Dan is een pre-exit een interessante optie. De naam zegt het al. Bij een pre-exit zit er een stap vóór de definitieve verkoop. Een tweetrapsraket dus. Je verkoopt nu een deel van je bedrijf, maar blijft betrokken als aandeelhouder om samen verder te groeien. En is de tijd rijp? Dan verkoop je, samen met de investeerder, jouw bedrijf definitief.

De voordelen van een pre-exit

Definitief je bedrijf verkopen gebeurt meestal na zo’n vijf tot zeven jaar. In die vijf tot zeven jaar ga je samen met de investeerder een groeitraject aan. Dat maakt het een populaire strategie onder ondernemers. De voordelen op een rijtje:

  • Je verzilvert op korte termijn een deel van de verkoopopbrengst. Om bijvoorbeeld jouw pensioen mee veilig te stellen. 
  • Een pre-exit gaat vaak gepaard met extra financiële slagkracht om groei te versnellen. Ook brengt de instap van een andere partij nieuwe expertise met zich mee. Dit heeft positieve invloed op de waarde van jouw bedrijf.
  • Met een partij naast je, kun je taken verdelen. En je richten op de werkzaamheden waar jij goed in bent. En blij van wordt.
  • Doordat de bedrijfswaarde in de gezamenlijke periode toeneemt, ontvang je bij jouw definitieve exit in totaal een een hoger bedrag - dan wanneer je alles in één keer verkoopt.
  • Jouw personeel krijgt de tijd om te wennen aan het idee van een overname. En ervaart stabiliteit.
  • Hetzelfde geldt voor klanten, leveranciers en andere stakeholders.
  • In de gezamenlijke periode wordt jouw bedrijf volledig onafhankelijk van jou gemaakt, waardoor jouw bedrijf voor een nieuwe koper goed over te nemen is.

DE JUISTE MENSEN BIJ ELKAAR BRENGEN

Kennis, kunde, ervaring, empathie en eerlijkheid zijn wat mij betreft kernwoorden die Wouter typeren en die hij toepast tijdens het traject. Hij brengt de juiste mensen bij elkaar. Ook weet hij de emoties goed te filteren.

Marcel Meijerink
Arbon 

     Oprecht geïnteresseerd

     Volledig onafhankelijk

      Oplossingen op maat

Meer dan 100 jaar ervaring

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

Je hebt een idee voor de korte termijn, maar wat zijn je dromen voor de lange termijn? Dáár zijn wij nou benieuwd naar. Om tot de ideale oplossing te komen, kijken wij naar het totale plaatje. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Of word je liever teruggebeld?

Van a tot z ontzorgd

Pre-exit, wij regelen het

Wij begeleiden jou tijdens het pre-exit traject. Van a tot z. Dat begint met een vrijblijvend adviesgesprek. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Welke dromen spelen er nog? Wil je bijvoorbeeld internationaliseren? Groeien op e-commerce? Of overnames doen als onderdeel van een buy-and-built strategie?

Een pre-exit wordt vaak gedaan met investeerders, investeringsfondsen of private equity. Professionele investeerders dus. Die graag investeren in gezonde bedrijven met groeipotentie. Om hen aan boord te krijgen, heb je een goed verhaal nodig. En de juiste cijfers. Wij hebben de expertise in huis om jou volledig te ontzorgen. Wij weten hoe we jouw bedrijf in de markt zetten, hoe we investeerders met de juiste expertise vinden en de onderhandelingen in moeten gaan. Ook staan we je bij tijdens het due diligence onderzoek en dragen we zorg voor de transacties. En jij? Jij focust je ondertussen in alle rust op je onderneming.

Partners

Wij hebben verschillende partners. Zoals Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. En BOBB, belangenbehartiger van aangesloten overnameadviseurs.

Naar boven