100% van de Zenith Rubber Europe aandelen overgenomen door ondernemersfamilie

Honderd procent van de aandelen van Zenith Rubber Europe is door een ondernemersfamilie overgenomen. Raeth begeleidde de koper in dit traject.

100% van de Zenith Rubber Europe aandelen overgenomen door ondernemersfamilie

Zenith Rubber Europe is een groothandel in rubbermatten en rubberrollen, met haar hoofdvestiging in Rhenen. Zenith heeft internationale distributiekanalen met het zwaartepunt binnen de EU.

Vader en zoon zagen kansen om - met hun kennis en handelsgeest - Zenith in de komende jaren internationaal te laten groeien. Dit willen ze doen door het professionaliseren van de organisatie en meer op commercie te focussen.

Door de prettige en professionele interventie van Wouter kregen we als bedrijf de beschikking over de noodzakelijke informatie. Wat ik in dit traject persoonlijk leerde van Wouter, is het feit dat het scheiden van emotie en ratio cruciaal is voor het nemen van de juiste beslissingen. De aankoop van de onderneming is absoluut bevredigend verlopen. Een volgende keer zou ik het precies hetzelfde aanpakken. De combinatie van Wouters brede kennis en ervaring, ondernemingszin en inzicht maken onderhandelingen met banken en investeerders efficiënt en ontneemt de ondernemer veel emotie en ergernis. Ik kijk dan ook met tevredenheid terug op dit proces!
Arjen Bonnema

Raeth adviseerde hen met een succesvolle acquisitie als resultaat. Binnen een halfjaar vond zelfs een tweede overname plaats.

Naar boven