Van den Berg Installateurs gaat strategische samenwerking aan met De Groot Installatiegroep

Van den Berg Installateurs is de afgelopen jaren onder leiding van Bert Overvest sterk gegroeid, tot een gerenommeerde installateur in de Regio Food Valley. Om de volgende groeifase in te gaan, was Bert op zoek naar een strategische partner die kan bijdragen aan de beoogde groei. Raeth heeft het verkooptraject van A tot Z begeleid.

Van den Berg Installateurs gaat strategische samenwerking aan met De Groot Installatiegroep

Ruim een jaar geleden zijn de eerste gesprekken gevoerd met Bert, waarin hij zijn plannen naar de toekomst toe aan ons heeft voorgelegd. Onderdeel van dit plan was een beoogde verdubbeling van de omzet en omvang van de organisatie, in een sterke consoliderende markt. Toen wij zijn plannen aanhoorden, hebben wij de optie van een pre-exit op tafel gelegd. Bert wilde namelijk graag een strategische partner aan boord halen, maar zeker zelf ook de komende jaren nog betrokken blijven bij de onderneming. 

Na een uitgebreide marktverkenning is het verkooptraject in gang gezet en is De Groot Installatiegroep als de juiste partner naar voren gekomen. Na intensieve gesprekken sluit Van den Berg Installateurs vanaf medio april aan bij dit familiebedrijf, waarbij Bert nog aanblijft als minderheidsaandeelhouder.

Een geslaagde pre-exit waarin beide bedrijven hun groeiplannen verder kunnen vormgeven.

In dit dealteam hebben we prettig samengewerkt met Arslan & Partners voor de juridische begeleiding.

 

Van den Berg Installateurs is de afgelopen jaren onder leiding van Bert Overvest sterk gegroeid, tot een gerenommeerde installateur in de Regio Food Valley. Om de volgende groeifase in te gaan, was Bert op zoek naar een strategische partner die kan bijdragen aan de beoogde groei.

Naar boven