De bank als financier

BANCAIRE FINANCIERING

Verreweg de meeste financieringen in het MKB worden verstrekt door traditionele banken. Bij de bank kun je terecht voor verschillende soorten bedrijfsfinanciering, zoals de hypothecaire lening, kortlopende lening, krediet in rekening courant of een combinatie hiervan. De voordelen? De bank is stabiel, je hebt geen stakeholders om rekening mee te houden en het is het goedkoopst.

DE TAAL VAN DE BANK

Een nadeel? Banken gaan vaak voor makkelijk en snel. En komen daardoor niet met de oplossing waar de ondernemer eigenlijk naar zoekt. Dat doen wij wel. Wij nemen de tijd en bepalen samen met jou het initiatief hoe jij gefinancierd wil worden. Wij zitten náást je, in plaats van tegenover. Wij zijn intermediair, adviseur en steunpilaar in één.

En we zijn tolk. Dankzij onze jarenlange ervaring spreken wij de taal van de bank. Wij weten als geen ander hoe je een financieringstraject het beste aanvliegt. Namelijk met een goed verhaal. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Wat zijn de kansen en bedreigingen? De onderscheidende factoren? En wat doe je op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Een bank moet een goed gevoel krijgen bij jouw bedrijf en jouw plannen. Dat gevoel geven wij ze. Wij positioneren jouw bedrijf op zo’n manier dat de banken niet om jouw financieringsaanvraag heen kunnen - of je je nu op één bank (je eigen huisbank bijvoorbeeld) richt of wilt benchmarken.

INZICHT HEBBEN IN WAT U ALS ONDERNEMER DRIJFT

Maurice heeft ons als Librije Groep geholpen met de financiering en hulp van strategische groei. Hij is iemand die goed kan luisteren, in de relatie staat en snapt wat ondernemers drijft.

Vincent Wensink
Librije Groep

     Oprecht geïnteresseerd

     Volledig onafhankelijk

      Oplossingen op maat

Meer dan 100 jaar ervaring

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

Je hebt een idee voor de korte termijn, maar wat zijn je dromen voor de lange termijn? Dáár zijn wij nou benieuwd naar. Om tot de ideale oplossing te komen, kijken wij naar het totale plaatje. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Of word je liever teruggebeld?

Voor nu en voor de toekomst

BEDRIJFSFINANCIERING, WIJ REGELEN HET

Iedere financieringsaanvraag begint met een uitgebreide intake. Tijdens dit gesprek hebben we het over jouw bedrijf, het doel en de haalbaarheid van de financiering en over onze rol. Maar ook over je toekomstdromen. Want die zouden zomaar eens van invloed kunnen zijn op de investeringssom. Is alles in kaart? Hebben we een goed beeld? En, niet geheel onbelangrijk, een klik? Dan begint de engineeringsfase.

Tijdens de engineeringsfase berekenen we de financieringscapaciteit en bedenken we de ideale financieringsstructuur. Deze leggen we je voor. Ook schrijven we een memorandum. Dit is een volledig financieel plan over jouw bedrijf, de businesscase en de manier waarop we jouw plannen gefinancierd zien worden. Een kant-en-klaar, goed gestructureerd plan. Daar worden banken blij van. Het memorandum dienen we in bij geselecteerde banken. Dit kan er één of kunnen er meerdere zijn - om te benchmarken. Uit de aanbiedingen die we retour krijgen, selecteren we de beste. Vervolgens zorgen we dat er een gefiatteerde offerte komt en aan het einde van de rit helpen we bij het uitboeken van de zakelijke financiering. Van a tot z ontzorgd dus. Efficiënt en met oog op de toekomst. Dat geeft rust.

Partners

Wij hebben verschillende partners. Zoals Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. En BOBB, belangenbehartiger van aangesloten overnameadviseurs.

Naar boven