Sterke groei zorgt voor bedrijfsovername van Isocoat Isolatie

Door de sterke groei van zijn onderneming, haalde de DGA van Isocoat Isolatie niet meer hetzelfde plezier uit zijn werk als voorheen. Hij wil ondernemen, niet managen. De oplossing? Zijn bedrijf verkopen. Raeth stond hem bij.

Sterke groei zorgt voor bedrijfsovername van Isocoat Isolatie

Isocoat Isolatie is een specialist op het gebied van het isoleren van de gebouwde omgeving, met een focus op Overijssel en Drenthe. De DGA van Isocoat Isolatie benaderde ons met de vraag of wij hem konden helpen met de verkoop van zijn onderneming. De omvang van de onderneming was inmiddels zo groot geworden, dat hij minder plezier uit zijn werk haalde dan voorheen.

Het bedrijf dat sinds 2016 sterk gegroeid is, staat aan de vooravond van een nieuwe groeifase. Deze groeifase paste echter niet meer bij de ambitie van de DGA. Managen en het verder opschalen van de organisatie zijn niet de werkzaamheden waar hij energie van krijgt. Verkopen bleek de juiste oplossing.

Ik heb de begeleiding als zeer positief mogen ervaren. Vanaf het zoeken naar de juiste partij tot en met de onderhandelingen en closing van de deal. Dankzij jullie inzet, netwerk en fijne begeleiding hebben we een goede deal kunnen sluiten. Een deal die ons vertrouwen geeft in de juiste voortzetting van ons bedrijf voor onze collega’s, klanten en onszelf.
Stefan Jansen

Na een intensief verkooptraject is de onderneming uiteindelijk onder de vleugels van concullega Isolatiespecialist.nl terechtgekomen, die de organisatie heeft om deze volgende fase te faciliteren. Daarnaast konden de DGA en de huidige bedrijfsleider na de overname mee participeren in de onderneming. Zo wordt de verbinding geborgd en samen gebouwd aan een goede toekomst.

Naar boven