Anders dan anders

ALTERNATIEVE FINANCIERING

Heb je bedrijfsfinanciering nodig, omdat je wilt groeien, overnemen of vernieuwen? Maar lukt dit niet bij de bank? Omdat jouw plannen niet passen binnen het huidige beleid. Of sluit je bancaire financiering uit en gaat je voorkeur uit naar een andere route? Dan is alternatieve financiering de oplossing. Het voordeel van alternatieve financiering voor jouw bedrijf is dat er minder strenge voorwaarden gelden. Vertrouwen is een belangrijke factor.

GROOT NETWERK VOORHANDEN

Een alternatieve of non-bancaire financiering is een financiering die niet van de bank afkomstig is. Voorbeelden van alternatieve financieringen zijn private financierders en beurzen voor het mkb. Door aandelen en obligaties te verhandelen kun je (groei) kapitaal aantrekken. Wil je bedrijfsfinanciering regelen, maar weet je niet waar te beginnen? Wij staan je bij. Wij hebben een groot netwerk van private financiers beschikbaar en kennen de weg binnen NPEX, dé effectenbeurs voor mkb-ondernemers. 

Met onze kennis en uitgebreide ervaring weten wij als geen ander hoe je een alternatief financieringstraject aanpakt: namelijk met een goed verhaal. Waar sta je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst? Wat is je strategische plan? Maar ook: welke kansen en bedreigingen zijn er? En welke onderscheidende factoren? Hoe draag jij met jouw bedrijf bij aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Het is belangrijk dat een alternatieve financierder vertrouwen krijgt in jouw bedrijf en jouw plannen. Dit vertrouwen brengen wij over. Wij positioneren jouw bedrijf op zo’n manier dat financierders jouw aanvraag simpelweg niet kunnen negeren.

DE BESTE DEAL, BIJ DE JUISTE PARTNER

Raeth heeft ons geholpen met het vinden van de juiste partij. Ze hebben ons veel werk uit handen genomen, waarbij ze onze wensen op de juiste manier vertaald hebben naar de verschillende banken. Met als gevolg dat wij de beste deal, bij de juiste partner hebben gevonden.

Dirk Jan van den Brink
Bouwbedrijf Kreeft

     Oprecht geïnteresseerd

     Volledig onafhankelijk

      Oplossingen op maat

Meer dan 100 jaar ervaring

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

Je hebt een idee voor de korte termijn, maar wat zijn je dromen voor de lange termijn? Dáár zijn wij nou benieuwd naar. Om tot de ideale oplossing te komen, kijken wij naar het totale plaatje. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Of word je liever teruggebeld?

Voor nu en voor de toekomst

ALTERNATIEVE FINANCIERING, WIJ REGELEN HET

Het traject voor het aanvragen van bedrijfsfinanciering begint met een persoonlijke intake. In dit overleg bespreken we niet alleen de kenmerken van jouw bedrijf, het doel van de financiering en onze rol, maar ook jouw toekomstdromen. Want die kunnen zomaar eens van invloed zijn op de investeringssom. Hebben we de haalbaarheid getoetst en alle informatie in kaart? Dan gaat de engineeringsfase van start. Deze bestaat globaal uit:

  • De financieringscapaciteit en ideale financieringsstructuur vaststellen.
  • Het memorandum, een gedetailleerd financieel plan, opstellen. 
  • Alternatieve financiers benaderen via ons netwerk en de bekende platforms.
  • Aanbiedingen beoordelen en de beste omzetten naar een gefiatteerde offerte.
  • De zakelijke financiering uitboeken.

Partners

Wij hebben verschillende partners. Zoals Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. En BOBB, belangenbehartiger van aangesloten overnameadviseurs.

Naar boven