Veelgestelde vragen

We hebben veelgestelde vragen voor jou gebundeld. Maar het kan zijn dat jouw vraag hier niet tussen staat. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg. 

Algemeen

Een overname adviseur kan je helpen bij het optimaliseren van je financiële strategie, het beheren van risico's en het behalen van langetermijndoelen, waarbij ze expertise bieden die essentieel is voor een gezonde financiële planning.

Wij zijn anders dan andere intermediairs omdat we echt weten waar we het over hebben in onze branche. Dit komt door onze jaren lange ervaring binnen de branche. We luisteren naar je behoeften en zorgen voor oplossingen die daarbij passen. Het is een relaxte samenwerking, we zijn eerlijk en transparant - dat geeft rust. 

Een vrijblijvend adviesgesprek is volledig vrijblijvend en verplicht je tot niets. Het biedt de gelegenheid om kennis te maken, vragen te stellen en te bepalen of de geboden diensten passen bij jouw financiële doelen.

"Een team voor ondernemers" betekent dat we een gespecialiseerd team hebben dat zich richt op de unieke behoeften van ondernemers, met op maat gemaakte oplossingen voor bedrijfsfinanciën, belastingen en groeistrategieën. Door onze jarenlange werkervaring in de branche beschikken wij over de juiste kennis en kunde.

Als we je niet verder kunnen helpen, zullen we transparant communiceren en indien mogelijk doorverwijzen naar de juiste experts, met als doel om de best mogelijke ondersteuning te bieden, zelfs als dat buiten onze expertise ligt.

Jazeker. Wij hebben alle expertise in huis voor welke kapitaalbehoefte dan ook, zowel bij financieringen als bij fusies en overnames. Samen kijken we hoe dit voor jou het beste ingevuld kan worden.

Bedrijf verkopen

Een overname-adviseur zorgt dat je alle opties bekijkt. Hij heeft een netwerk, is professioneel en adviseert vrij van emoties. Ook krijg je onafhankelijk advies, terwijl je op de beste deal kan rekenen.

Hoe eerder, hoe beter! Zo kunnen we samen sparren over jouw wensen en meedenken over de opties. Meer tijd levert een optimaler traject op.

Doorgaans acht tot tien maanden.

Die is er niet. Als ondernemer kan je natuurlijk ook altijd zelf biedingen afslaan. Door een goede inventarisatie en gedegen traject stijgt de kans op succes. Daarbij pakken wij alleen zaken op waarvan we verwachten deze tot een succesvol einde te brengen.

Een volledig onafhankelijk fusie- en overnamekantoor heeft geen ander belang dan het helpen van de ondernemer op het specifieke vraagstuk. We kijken daarbij kritisch naar alle aspecten van de onderneming. Zo nodig, schakelen we externe accountants, fiscalisten en juristen in. Fusies en overnames begeleiden is écht een vak apart. Met de juiste expertise vergroot je je succeskansen aanzienlijk.

Wij leveren altijd maatwerk, afhankelijk van wat past bij de ondernemer. We maken eerst een grondige inventarisatie van jouw wensen en eisen, en een financiële analyse. Meestal verdelen we het traject in vijf fasen, steeds dichter bij de daadwerkelijke verkoop van jouw onderneming.

Er is geen standaardprijs, want wij leveren altijd maatwerk. We werken in vijf fases. Aan iedere fase hangt een bepaald tarief. Kortom: hoe dichter je bij een succesvolle verkoop komt, hoe meer je betaalt. Slaagt de verkoop? Dan brengen we een succesfee in rekening over de totale deal.

Wij streven er altijd naar om jou maximaal te ontzorgen. Zo kan jij je als ondernemer blijven focussen op je onderneming. Altijd beginnen we met een introductie en uitgebreide kennismaking. We doen een financiële uitvraag en gaan dan voor je aan de slag. Hebben we vragen? Dan bundelen we die zoveel mogelijk. Indien nodig plannen we een managementvergadering in en doen we boekenonderzoek.

Dat is aan jou! Je kan ervoor kiezen je onderneming volledig anoniem in de verkoop te zetten. We benaderen dan een beperkt aantal partijen. Door een overname-adviseur in te schakelen, is het hele traject sowieso anoniem totdat de geheimhoudingsverklaring getekend wordt. In dat geval heeft een partij interesse en kan je als ondernemer zelf beslissen of je deze partij extra informatie wil geven.

Ben je een open boek als het om de verkoop van je onderneming gaat? Dat mag uiteraard ook. Het is altijd een keuze die we samen maken.

Bedrijf kopen

Een overname-adviseur zorgt dat je alle opties bekijkt. Hij heeft een netwerk, is professioneel en adviseert vrij van emoties. Ook krijg je onafhankelijk advies, terwijl je op de beste deal kan rekenen.

Hoe eerder, hoe beter! Zo kunnen we samen sparren over jouw wensen en meedenken over de opties. Meer tijd levert een optimaler traject op.

Doorgaans acht tot tien maanden.

Die is er niet. Als ondernemer kan je natuurlijk ook altijd zelf biedingen afslaan. Door een goede inventarisatie en gedegen traject stijgt de kans op succes. Daarbij pakken wij alleen zaken op waarvan we verwachten deze tot een succesvol einde te brengen.

en volledig onafhankelijk fusie- en overnamekantoor heeft geen ander belang dan het helpen van de ondernemer op het specifieke vraagstuk. We kijken daarbij kritisch naar alle aspecten van de onderneming. Zo nodig, schakelen we externe accountants, fiscalisten en juristen in. Fusies en overnames begeleiden is écht een vak apart. Met de juiste expertise vergroot je je succeskansen aanzienlijk.

Wij leveren altijd maatwerk. Hoe het traject eruitziet, hangt onder andere van af of je al een onderneming in beeld hebt. Zo niet, dan stellen we na een brede inventarisatie een profiel op. We doen een oriëntatie in de markt, maken een selectie en benaderen potentiële ondernemingen.

Er is geen standaardprijs, want wij leveren altijd maatwerk. Zo is het tarief ervan afhankelijk of je al een aan te kopen onderneming op het oog hebt. We werken in fases. Aan iedere fase hangt een bepaald tarief. Kortom: hoe dichter je bij een succesvolle aankoop komt, hoe meer je betaalt. Slaagt de aankoop? Dan brengen we een succesfee in rekening over de totale deal. Heb je een ander idee? Alternatieven zijn, in welke vorm dan ook, bespreekbaar.

We starten met een introductie en een uitgebreide kennismaking: cruciaal om jouw zoekvraag goed te bepalen. Daarna gaan wij voor je aan de slag. Het traject is extra intensief bij een kennismaking met potentiële partijen om te kopen en op het moment dat we aan een intentieovereenkomst werken.

Financiering

Een intermediair kan helpen bij het vinden van geschikte oplossingen voor jouw behoeften. Ze beschikken over expertise en netwerken om de beste deals te onderhandelen. Het bespaart je tijd en moeite door het complexe proces te stroomlijnen. Bovendien biedt het vaak professioneel advies voor een succesvolle transactie.

Je kunt bij ons terecht voor bancaire financieringen, alternatieve financieringen en vastgoedfinancieringen

Dat hangt van jouw wensen en behoeften af. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en het bespreken van de mogelijkheden.

Dat hangt ervan af. Wij leveren altijd maatwerk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en het bespreken van de mogelijkheden.

Een garantie is er nooit, maar we doen uiteraard ons uiterste best om samen tot de beste uitkomst te komen.

Naar boven