This matters: Herbert Altena en Janette Altena-Visscher verkrijgen volledige aandelen in Hamat Groep

Raeth begeleidt Herbert Altena en Janette Altena-Visscher bij het verkrijgen van het volledige aandelenbelang van Hamat Groep.

Al in een vroeg stadium is Raeth door Herbert Altena gevraagd om deel te nemen in het team van specialisten om de deal voor ze te verwezenlijken.

 

 

This matters: Herbert Altena en Janette Altena-Visscher verkrijgen volledige aandelen in Hamat Groep

Hamat Groep is een mondiale speler in vloeren en inloopmatten met verkoop in meer dan 60 landen. Het hoofdkantoor en de productiebedrijven zijn gevestigd in Genemuiden en India.

Op het gebied van duurzaamheid, automatisering en digitalisering is men toonaangevend in haar markt. Goed voorbeeld hiervan is het volledig geautomatiseerd magazijn dat plaats biedt aan 16.700 pallets. Continue is men op zoek naar automatiseringsslagen in het logistieke en het productieve proces.

 

Nadat de beslissing binnen de familie was genomen om het volledige aandelenbelang aan Herbert en Janette aan te bieden, heeft het betrokken team een plan van aanpak opgesteld.

Voorname rol van Raeth binnen dit team was de juiste en realistische financiële kaders ontwikkelen. Dit hebben wij gedaan samen met het financiële management van de onderneming. Toen uiteindelijk een indicatieve overeenkomst werd bereikt met de verkopende partijen, zijn de (financiële) stakeholders door Raeth ingelicht en betrokken gemaakt.

Onder andere het volledige bancaire traject is vervolgens door Raeth geregisseerd. Van het opstellen van een volledig financieringsmemorandum tot en met de closing van de deal.

 

Wij willen Herbert en Janette hartelijk bedanken voor het gestelde vertrouwen en wij kijken terug op een goed en succesvol traject.

Hamat Groep bezit prachtige deelnemingen en is met de eigendomswijziging klaar voor de toekomst. Mooi om hier een bijdrage aan te hebben geleverd.

Voor zowel de kopers als voor de verkoper is deze deal succesvol afgerond en is uiteindelijk een goede basis gelegd voor de continuïteit van de ondernemingen naar de toekomst.

Naar boven