Zorgeloze Management Buy-Out bij Excess Material Exchange

Raeth heeft met succes een management buy-out begeleid bij Excess Material Exchange, waarbij de zittende directeur-aandeelhouder (DGA) 50% van de aandelen overnam van de passieve medeaandeelhouder.

Zorgeloze Management Buy-Out bij Excess Material Exchange

Excess Material Exchange is een online platform voor het faciliteren van internationale handel in reststromen. Hiermee wil zij de circulaire economie versnellen door vraag en aanbod van reststromen en grondstoffen actief bij elkaar te brengen. Eén van de oprichters en aandeelhouders van Excess Material Exchange benaderde ons met de vraag of we konden helpen met het uitkopen van zijn passieve medeaandeelhouder. De medeoprichter was inmiddels op de achtergrond getreden en niet meer operationeel betrokken. 

Raeth leidde de onderhandelingen en zorgde voor een gestructureerde aanpak. Een persoonlijke benadering stond centraal om de belangen van beide partijen te behartigen en een soepele overgang te waarborgen.

De persoonlijke benadering, in een proces waar ik weinig verstand van heb, heeft mij geholpen om mijn medeoprichter uit te kopen en met een frisse blik aan de toekomst te werken. Tijdens het proces heb ik mij kunnen focussen op de business en kon ik het aankoopproces uit handen geven.
Christian van Maaren

Het resultaat van de management buy-out was een succesvolle overname van de aandelen, waardoor de DGA volledig eigenaar werd van Excess Material Exchange. Deze overgang biedt hem de vrijheid om onafhankelijk de toekomstige koers van het bedrijf te bepalen en de gecreëerde waarde te maximaliseren.

Naar boven