Krachten bundelen

BUY-AND-BUILT

Wil je jouw bedrijf laten groeien? In volume? Geografisch? Of door nieuwe producten en diensten toe te voegen? Dan is buy-and-built een interessante strategie. Bij buy-and-built neem je een bestaand bedrijf over (buy) en bouw je verder aan jouw onderneming, waarbij je profiteert van elkaars sterke punten (built). Het versterkt jouw positie in de markt - op een snelle manier.

DE VOORDELEN VAN BUY-AND-BUILT

De buy-and-built strategie kent veel voordelen.

  • Door bestaande bedrijven over te nemen kan jouw bedrijf snel groeien. 
  • En profiteren van schaalvoordelen, zoals gedeelde middelen en lagere (overhead)kosten.
  • Overnames geven toegang tot nieuwe producten en diensten, nieuwe markten, nieuwe technologieën, innovaties en kennis. 
  • Bedrijfsovernames helpen risico's te spreiden. Hierdoor wordt jouw bedrijf veerkrachtiger.
  • Ook versterk je jouw concurrentiepositie en word je een dominante speler in jouw marktsegment.

EMOTIE EN RATIO SCHEIDEN IS CRUCIAAL

De aankoop van de onderneming is absoluut bevredigend verlopen. Wat ik in dit traject persoonlijk leerde van Wouter, is het feit dat het scheiden van emotie en ratio cruciaal is voor het nemen van de juiste beslissingen.

Arjen Bonnema
Zenith Rubber Europe

     Oprecht geïnteresseerd

     Volledig onafhankelijk

      Oplossingen op maat

Meer dan 100 jaar ervaring

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

Je hebt een idee voor de korte termijn, maar wat zijn je dromen voor de lange termijn? Dáár zijn wij nou benieuwd naar. Om tot de ideale oplossing te komen, kijken wij naar het totale plaatje. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Of word je liever teruggebeld?

Van a tot z ontzorgd

Buy-and-built, wij regelen het

Zoek je een bedrijf in de zakelijke dienstverlening? Waar commercie een uitdaging is? Met minimaal twintig man personeel en een omzet van 1 miljoen per jaar? Of weet je eigenlijk nog niet zo goed wat voor bedrijf je wilt kopen? Hoe specifiek of algemeen jouw zoekvraag ook is: wij vinden het bedrijf dat bij jou past. Tijdens het volledige buy-and-built traject staan wij aan jouw zijde. Als adviseur, financieel expert, maar ook als sparringpartner en steunpilaar.

Wij vinden een goede relatie belangrijk. Daarom starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Weten we wat we aan elkaar hebben? Zijn de doelen en verwachtingen duidelijk? Dan gaan we aan de slag. Is er al een bedrijf in beeld of moeten we op zoek? We brengen jouw zoekprofiel in kaart en benaderen interessante bedrijven. We bedenken een financieel plan. Ontfermen ons over de onderhandelingen. Bereiden jou voor op het due diligence onderzoek. En zorgen dat de deal gesloten wordt. Van a tot z ontzorgd dus. Dat geeft rust.

 

Partners

Wij hebben verschillende partners. Zoals Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. En BOBB, belangenbehartiger van aangesloten overnameadviseurs.

Naar boven